fredag 19 maj 2017

Fysisk installation i stort sett klar

Nu är alla garageplatser färdigbyggda. Det som ännu behöver lösas är de fyra platserna på gård fyra där rätt material ännu inte kommit till NewEL. Vi har också träffat OwnIT och de kommer inom kort att ordna så vi kan koppla upp laddarna, vilket är ett krav för att ni ska kunna fjärrstyra laddare och eluttag med mobilen eller datorn.

När det jobbet sker kommer det bli avbrott till och ifrån i internetförbindelsen till er som medlemmar. Detta eftersom de behöver jobba med vår fiberinstallation samtidigt. Allt arbete kommer förhoppningsvis ske de närmaste veckorna.

När vi fått uppkoppling och wifi att fungera kommer NewEL att gå runt igen till varje laddare och kontrollera att de är uppkopplade som de ska och går att fjärrstyra. Därför behöver de behålla nycklar och garageöppnare några veckor till. I de fall de lämnat tillbaka öppnaren (till er som inte har i reserv) så kan det hända att de behöver låna den igen över dagen när de avslutar jobbet. Den person som sitter i styrelsen för er gård kommer i så fall höra av sig.

Under helgen kommer det delas ut ett Småbjörksblad till alla medlemmar med en sammanfattning av den text som ni kan läsa här i bloggen.